sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Essoten johtoa tutustui liikuntaneuvontaan - mukana Vesote hanke


Vesote- hanke järjesti tutustumiskäynnit Heinolaan ja Lahteen pari viikkoa sitten.
Pikavisiitillä olivat mukana Essoten valtuuston Pj. Eero Aho, henkilöstön kehittämispäällikkö Mika Viinikainen, MiPä:n vastuualuejohtaja Minna Mutanen, hallintojohtaja Pasi Marjakangas, sekä ESLi:stä Mari Kurtti ja Vesote- hankkeesta projektipäällikkö Teemu Ripatti ja hankekoordinaattorit Kirsi Linnala ja Jouni Haatainen.




Heinolassa on toteutettu vaikuttavaa liikuntaneuvontaa jo usean vuoden ajan. Tulokset ovat olleet hyviä ja siksi koko Heinolan kaupunki onkin profiloitunut terveysliikuntakaupungiksi. Onnistuneen toiminnan takana on koko kunnan ja terveystoimen johdon sitoutuminen, kertoo liikuntatoimenjohtaja Matti Nieminen. Asiakasmäärässä trendi on ollut kasvava koko toiminnan ajan. Heinolassa työtä tekee 2 henkilöä. Kaikki asiakkaat kirjataan Efficaan LIIKU-lehdelle, josta seurataan toiminnan vaikuttavuutta.
https://www.heinola.fi/liikuntaneuvonta 



 

Lahdessa kokoonnuimme Päijät-Hämeen sosiaali-ja terveydenhuollon kuntayhtymässä, jossa tapasimme terveyden edistämisyksikön johtajan lääkäri Risto Kurosen, hyvinvointipäällikkö Heli Lehtovaaran, asiantuntijasairaanhoitaja Sari Hokkasen ja ravitsemusterapeutti Anna Päätalon.

Päijät-Hämeessä liikuntaneuvontaa toteutetaan laajasti koko maakunnassa: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kuhmoinen, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Nastola, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.  Liikuntaneuvonnassa asiakkaita käy vuositasolla n. 550 henkilöä.



 

Keskustelua käytiin paljon toiminnan liikunta-elintapaneuvonnan asemoinnista. Lahden kokemusten perusteella olisi järkevää, että liikunta-elintapaneuvonta olisi organisaatiossa omassa yksikössään, suoraan johdon alla, visioi Risto Kuronen. Tärkeää on tietysti se, että toimintaa johtaa joku taho, oikeasti. Näitä ajatuksia kuuntelimme korvat tarkkana.
Sari Hokanen kertoo Päijät-Hämeen toimintamallista. Kuulolla Eero Aho ja Pasi Marjakangas.
Saimme paljon hyviä ideoita ja uskoa omaan tekemiseen.
Oikealla tiellä ollaan, mutta paljon on asioita jotka Essotessa ja uudessa Maakunta-sotessa tulee ratkaista. Vaikuttavuuden mittaaminen on yksi keskeinen toimenpide, johon tulee löytää kunnon eväät.





Terveisin Teemu Ripatti
puh. 040-3597201
Kirjoittaja toimii Etelä-Savon Vesote-hankkeen projektipäällikkönä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Essoten potilastietojärjestelmä tukee nyt elintapaohjausta

Essotessa on otettu nyt kohtuullisen merkittävä harppaus eteenpäin Vesoten hankkeen toiminnassa. Koko ajan olemme hokeneet sitä, että ...